Heder og ære under krestting

28 mars, 2023 av Håkon Ravndal

Under årets kretsting fikk følgende personer heder og ære

Harald Aas Evje BK fikk tildelt NSFs hederstegn. Uttalelse fra Evje BK speidergruppe:
Harald har vært en leder som vi har hatt tillit til, og som i alle år har hatt en god og trygg hånd på ledelsen av Evje BK speidergruppe. Toril A. Åtland.
Kretsen: Som Kretsleder er det en fornøyelse å kunne anbefale Harald Aas til Hederstegnet. Som notert over, har det etter mitt skjønn, aldri vært NEI i Haralds munn, når kretsen har forespurt om hjelp. Det være seg Smul leirer og kretsleirer i Evjeområdet!

Jan Martinsen i Vanse speidergruppe fikk tildelt NSFs hederskniv. Begrunnelse: Jan har holdt liv i Vanse speidergruppe siden 2001. Han har vist en brennende interesse og hjerte for å holde Vanse speiderne i gang siden 2001. I tillegg har han bidratt sammen med 1.Lyngdal speidergruppe, sine sykkelturer til Danmark siden begynnelse på 2000 tallet, samt turer til Knaben leirsted, samt utallige krets- og landsleirer. Jan Martinsen har mottatt pris fra Farsund kommune for sitt brennende arbeid for speiderne. Tidligere Gruppeleder i 1.Lyngdal speidergruppe, Inger Helen Larsen forteller om det gode samarbeidet gruppen har med Jan, Monica og Hilde i Vanse speidergruppe, og støtter mitt forslag.

Camilla Solås i 1.Lyngdal speidergruppe fikk tildelt NSFs hederskniv. Begrunnelse: Camilla begynte i 1.Lyngdal speidergruppe som småspeider, gikk vider til troppen, der hun var eneste jente i noen år. Videre arbeidet hun i gruppas roverlag, der hun la ned mye arbeid og fikk sine mørkerøde roverklaffer. Etter noen år som aktiv rover, begynte hun i troppen som leder. Hun fikk 10 års knappen da de var på speiderleir i Paulen / Vennesla. Hun har også vært med i styret for Sørlandet krets. Nå er hun hovedleder i troppen, og leder den på en god og trygg måte. I tillegg har hun ansvaret for økonomien i hele 1.Lyngdal speidergruppe. Kort og godt; Hun har kontroll på det meste i gruppa og er en stor støtte for gruppelederen. 1.Lyngdal speidergruppe ønsker at hun får denne hedersbevisning, for å vise at vi setter stor pris på det verdifulle arbeid hun har gjort, og fortsatt gjør.  Liv Haraldsen Walla. Gruppeleder.

Jonny Oluf Hansen fikk NSFs  Speidernes heder Begrunnelse: Var med å arrangere» ta sjansen» på Evje kretsleir i 1999. Vært med og holdt emnekurs i gruppeledelse på Randøya. Hatt kurs for ledere på stiftsgården. Speidertinget i Trondheim 2003. Tatt trinn 1 – 1998, Trinn 2 – 2002. Jonny er tildelt æreskniven i 2007 fra 7.Kristiansand. Siden har han vært en av de gode «bakmenn» i speidergruppa, samt at han har gjort oppgaver for kretsstyret i Sørlandet krets, også i Kretsens husstyre. Sitt mangeårige engasjement; først i 7: Kristiansand som leder, Gruppeleder, Ledergruppe, kretsstyre og Kretsens husstyre siden 2017 – 2023 gjennom mange år. Vil vedkommende fortsatt virke som leder: Som hjelpemannskap både i krets og i 7. Kristiansand

Sørlandet krets gratulere så mye