Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Speideraksjonen

1 april 08:00 - 30 april 17:00

Husk å sette Speideraksjonen på terminlista for april! Det vil gjøre en viktig forskjell for Patrick (11) og mange andre barn og ungdommer i flyktningleiren Mtendeli i Tanzania.

Speiderleder Monica Johansen fra Hetlevik besøkte leiren sammen med Flyktninghjelpen i forkant av årets speideraksjon. Hun ble kjent med både barn og voksne og fikk høre historiene deres. En av dem hun møtte, var elleveåringen Patrick, som går på Flyktninghjelpens skole i Mtendeli.

Patrick, de fire søsknene og foreldrene har bodd i leiren i tre år allerede. De flyktet til Tanzania fra uroligheter og vold i nabolandet Burundi. – Jeg husker det godt, forteller Patrick. – Det skjedde veldig plutselig. En dag kom faren min hjem med brukket fot og sa at vi måtte dra av gårde med én gang. Moren min var ikke hjemme, men vi kunne ikke en gang vente på henne. Vi måtte gå i 7-8 timer før vi kom til grensen til Tanzania. Den yngste av søsknene mine var bare tre år. Heldigvis kom moren min til flyktningleiren allerede dagen etter oss.

Patrick liker å lese og har lyst til å bli lærer. – Jeg liker godt å skrive også, men jeg har akkurat begynt å lære seg det, så jeg kan ikke skrive navnet mitt ennå, forklarer han beskjedent. Feltreporter Monica spurte ham om hva som gjør ham glad. Svaret kom kjapt og med et stort smil: – Å gå på skolen!

Bli med på Speideraksjonen 2020
Pengene fra årets speideraksjon går nettopp til Flyktninghjelpens utdanningsprosjekter for barn og unge i flyktningleirene i Tanzania. De fleste speidergruppene gjennomfører aksjonen i april, men det er gruppa selv som bestemmer når og hvordan. Mange velger innsamling fra dør til dør eller på et butikksenter, men det er flere andre måter å gjøre det på, for eksempel vaffelsalg, flaskeinnsamling, eller en speideraktivitetsdag i nærmiljøet.

I februar får alle speidere og alle grupper informasjon om årets aksjon, inkludert møteaktiviteter og innsamlingstips, men sett av et speidermøte eller to til aksjonen i terminlista allerede nå